Yunanistan’da ekonomik krizle yükselen sokak eylemlerinde ön saflarda yer aldığı için uluslararası üne kavuşan ve ‘isyan köpeği’ diye adlandırılan Loukanikos yaşamını yitirdi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Loukanikos, ya da Türkçesiyle “Sosis”, Atina’da protestolardan emekli olduktan iki yıl sonra öldü. On yaşında olduğu sanılan Loukanikos, Yunanistan’da polisle karşı karşıya ve çeşitli gösteriler sırasında göz yaşartıcı gaz ile çevrili olarak fotoğraflandıktan sonra direnişin sembolü olmuştu. Ancak, sağlığının göz yaşartıcı gazlardan ciddi şekilde etkilenmesi nedeniyle, protestoların hafiflemeye başlaması sonrasında, sağlık sorunları yaşayan Loukanikos’un ‘emekli’ olduğu söyleniyordu.

Protestocular, kendilerinin yanında duran Loukanikos’un kargaşalar sırasında çok kez göz yaşartıcı gaz kapsüllerini kaparak ya da onları iterek kendilerini koruduğuna tanık olduklarını söylüyor.

Loukanikos’un ölüm haberi sonrasında Twitter’da onun için pek çok övgü mesajı atıldı. Bir kullanıcı “Huzur içinde yat sen hep küçük yoldaşım olarak hatırlanacaksın” yazdı.



(zete)