Ülkenin en büyük iki sendikası GSEE (Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ile ADEDY (Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu), bugün parlamentoda oylanacak ve devlet sektöründe çalışanların işten çıkarılabilmelerini sağlayacak yasa tasarısını protesto etmek için greve gitti.

Grev nedeniyle devlet daireleri ve belediyeler kapalı kaldı. Hastanelerde sadece acil vakalara bakıldı. Toplu taşıma araçlarında ise sadece metro çalışanları greve katılmadı. Hava kontrolörlerinin dört saatlik iş paydosu nedeniyle çok sayıda uçak seferi ya ertelendi ya da rötarlı yapıldı. Medya çalışanları da dört saatlik iş paydosu ile greve destek verdi.

Genel grev çerçevesinde, başta Atina olmak üzere ülkenin tüm şehirlerinde protesto gösterileri düzenlendi.

Perşembe günü Atina’ya gitmesi beklenen Almanya Maliye Bakanı Walfaung Schauble’a yönelik de protesto gösterileri düzenlenecek.

14 BİN MEMUR İŞSİZ KALACAK

Yunan Hükümeti, AB ve IMF’den 6 milyar 8 bin euroluk kredi dilimini aylık üç taksitle alabilmek için Temmuz sonuna kadar 5 bin memurun, yıl sonuna kadar ise 14 bin devlet memurunun işine son verme yükümlülüğü altına girdi.

Hükümetin, Yunan devlet televizyonunu kapatarak 3 binden fazla çalışanın işine son verme girişimi AB ve IMF’den ikna edici sayılmadı.

Yunan hükümeti son çare olarak, görevi park cezası kesmekten öteye gitmeyen, Belediye Polis Teşktilat’nı lağvetmeyi kararlaştırdı.

İktidara gelen her partinin kendi taraftarlarını devlet sektörüne alabilmek için kurulan Belediye Polis Teşkilatı’nda 2 bin 500 kişi açıkta kalacak.

Okullarda çalışan 2 bin 500 bekçinin de işlerine son verilerek, AB ve IMF’nin şart koştuğu 5 bin rakamına ulaşılacak. (Hürriyet)