Yunanistan’da sol görüşlü bir müzisyenin aşırı sağcı biri tarafından öldürülmesi protesto edildi. Gösterilerde olaylar çıktı.

Yunanistan’ın tanınmış rapçilerinden 34 yaşındaki Pavlos Fyssas, salı gecesi başkent Atina'nın batısındaki Keratsini bölgesinde bir kafenin önündeki kavgada bıçaklanarak öldürüldü.

45 yaşındaki zanlı olay sonrası suç aletiyle yakalandı. Saldırganın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi olduğunu söylediği kaydedildi. Ancak Parti genel başkanı Nicholas Michaloliakos partinin saldırıyla bir ilgisi olmadığı açıklamasını yaptı.

Çarşamba akşamı Fyssas'ın anısına aşırı sağı protesto etmek için başkent Atina başta olmak üzere pek çok kentte gösteriler düzenlendi.

Olayın yaşandığı Keratsini bölgesindeki gösterilerde şiddet olayları yaşandı. Yüzlerce protestocu yakındaki bir polis karakoluna saldırdı. İki saatten daha fazla süren olaylar sırasında protestocular polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis ise biber gazıyla karşılık verdi.



Selanik'te de benzer olaylar yaşandı. 6 bin kadar gösterici yürüyüşe katıldı. Patras, İskeçe, Larissa ve Girit'in Hanya bölgesinde de şiddet olaylarının yaşandığı bildirildi.

Olaylar sonrası Keratsini'de 41, Selanik'te 36 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Evangelos Venizelos yaptığı açıklamada, Altın Şafak'ın önceliğinin şiddet olduğunu ve bir suç örgütü olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da Yunan yetkililerden partinin yasaklanması konusunu ele almaya çağırdı.

Uluslararası Af Örgütü, ileride benzer olayların yaşanmasının önlemesini istedi.

©Deutsche Welle Türkçe