Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mehmud, YPG’nin isim değişikliğine gittiği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

'ABD istedi YPG isim değiştrdi' yönündeki haberlerin asılsız olduğunu iddia eden Mehmud, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

ANF'ye konuşan Mehmud, "YPG güçlerinin yaptığı bir isim değişikliği söz konusu değildir" dedi.

Bazı medya kuruluşlarının Anadolu Ajansı’na dayandırdığı haberde, ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas’ın YPG’ye isim değişikliği tavsiyesinde bulunduğu, YPG’nin bunun üzerine  adını "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini öne sürülmüştü.

Haberde ayrıca isim değişikliğinin Türkiye’nin rahatsızlığından kaynaklandığı iddia edilerek, Thomas’ın, açıklamasına yer verilmişti:

"Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve 'Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?' diyordu. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Mesela, YPG dışında kendinizi nasıl adlandırmak istersiniz? Bir gün sonra adlarının 'Suriye Demokratik Güçleri' olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına 'demokratik' ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağladı"