YPG Basın Merkezi, çetelerin Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Girê Spî güney ve doğusuna yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

IŞİD Tel Abyad merkezindeki Mentiqet-ul İskan bölgesindeki Hastaneye saldırdı.

Yapılan müdahale üzerine alanda çatışmalar başladı.

ANHA’nın haberine göre, Silûk bölgesinden sonra saat 01.15 dolaylarında bir grup IŞİD’li Tel Abyad merkezine sızarak Mentiqet-ul İskan bölgesindeki Watanî Hastanesine saldırdı.

Bölgede çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Ancak halen devam eden çatışmaların detaylarına ilişkin henüz somut bilgi alınamadı.

CİHAN'ın haberine göre gece saat 00.30'da başlayan saldırılar halen devam ediyor. PYD kontrolünde bulunan ilçe, Haziran 2015 tarihinde IŞİD’in elinden alınmıştı.

Akçakale üzerinde Türk savaş uçakları da sık sık uçuş yapıyor. Çatışmalar, ağır makineli ve top atışları şeklinde halen devam ediyor.

Anadolu Ajansı ise ağır silahların kullanıldığı çatışma seslerinin Akçakale ilçesinde yoğun bir şekilde duyulduğunu, Türkiye tarafına mermi düştüğünü aktardı.

Güvenlik güçlerinin de sınır hattındaki önlemlerini artırdığı ifade edildi.

YPG: GİRÊ SPİ’DE 15 AYRI NOKTADA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

YPG Basın Merkezi, IŞİD’in Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Tel Abyad’a (Girê Spî) güney ve doğusuna yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

YPG/YPJ’nin cevap verdiği saldırılar sonrasında 15 ayrı noktada yaşanan başlayan çatışmalar devam ediyor.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, IŞİD’in Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Tel Abyad’ın güney ve doğusuna yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

YPG/YPJ savaşçılarının anında cevap verdiği  belirtilen saldırılar sonrasında 15 ayrı noktada yaşanan başlayan çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiği bildirildi.

YPG açıklaması şu şekilde:

“Güçlerimizin aktif rol oynadığı ve çetelere büyük darbelerin vurulduğu başarılı Şedadê hamlesi ardından DAIŞ çeteleri dün gece kapsamlı bir saldırı düzenlemiştir. 26 Şubat akşamı saat 23.00 sularında başlayan çete saldırıları Türkiye ve Rakka’dan iki ayrı kol şeklinde Girê Spî güney ve doğusuna yönelik düzenlenmiştir.

Türkiye tarafından saldıran çete grupları sınıra sıfır noktada bulunan Girê Spî (Til Ebyad) kent merkezi, Nestel, Xwêra ve Qenetra köylerini hedeflemiştir. Güneyden, Rakka tarafından saldıran çete grupları ise Eyn Îsa kasabasının doğu ve Silûk kasabasının güneyinde bulunan Genterî, Şergirat köyleri hattını hedeflemiştir.

Saldırılara anında müdahale eden güçlerimizle çete grupları arasında 15’ten fazla noktada çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak olsa da halkımız ve kamuoyuna belirtmek isteriz ki bu saldırılar da püskürtülecek ve çeteler hüsrana uğratılacaktır.

ANHA’nın 11.15’te geçtiği habere göre, saat 01.15 sularında ‘Yerleşme bölgesi’nde (Mentiqet-ul îskan) konumlanan ve Vatanî hastanesine saldırı girişiminde bulunan IŞİD’in YPG/YPJ ve Asayiş güçleri tarafından saatler süren çatışmalar sonucunda kuşatmaya alındıklarını ve çemberin giderek daraltıldığını bildirdi.

Ayrıca Tel Abyad’ın (Girê Spî) güneyindeki Eyn Arûs mahallesinde de YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Haberde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.