Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD ile YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, IŞİD'in Rakka'da sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirterek, şu ana kadar örgütün elindeki on binlerce sivili kurtardıklarını söyledi.

Rakka'da şimdiye kadar 6 mahalle IŞİD'in elinden alındı. IŞİD'in elinde 21 mahalle kalırken, 4 mahallede çatışmalar devam ediyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Rakka kenti içindeki IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

Rakka'daki ilerleyişle ilgili bilgi veren YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, "IŞİD Rakka'da çok sıkışıyor. Örgüt, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. IŞİD, bunu sürekli yapıyor. Daha önce Menbiç'te, Şedadi'de, Haseke ve Hol'da sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyordu. Şimdi de Rakka'da sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Güçlerimiz siviller nedeniyle Rakka'daki operasyonda çok hassas davranıyor. Ağır ilerliyorlar. Sivillere bir zarar gelmemesi için çok dikkat ediyoruz. Sivilleri IŞİD'in elinden kurtarıyoruz. Şimdiye kadar on binlerce sivili örgütün elinden kurtardık" dedi.