Dün, Suriye’nin Halep kentinde, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtan grup arasında çatışmalar çıkmıştı. 10 kişinin öldüğü çatışmalar sonrasında, YPG misilleme eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu.  Son çatışmalarda biri YPG'li olmak üzere, toplam 20 kişinin öldüğü bildirildi.

 

YPG SALDIRILARLA İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda YPG, yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Özgür Suriye Ordusu adı altında hareket eden silahlı bir grubun, Eşrefiye mahallesine girdiği belirtilerek, “Söz konusu silahlı grup, mahallelerinden çıkmalarını dile getirmek amacıyla barışçıl yürüyüş düzenleyen halkımıza karşı silah kullanarak birçok kişiyi şehit ederek çok sayıda kişiyi de yaraladı” denildi.

 

'MEŞRU SAVUNMA HAKKI KULLANILDI'

Olayların ardından YPG meşru savunma hakkını kullanarak saldırılara cevap verdiğini açıkladı. Açıklamada, ”Yaşanan çatışma sonucu 19 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı ve bazı saldırganlar silahlarıyla birlikte esir alındı. Bir silah deposu ele geçirildi. Çok sayıda araca da el konuldu” bilgisi verildi.

 

'KÜRT HALKININ İRADESİNE SAYGILI OLUNSUN'

YPG, açıklamanın devamında hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacaklarını belirterek, kimden gelirse gelsin saldırılara mislisiyle karşılık verileceğini duyurdu.

 

YPG, Suriye devriminde yer alan tüm devrimci demokratik çevreleri Kürt halkının iradesine saygılı olmaya davet etti.