Rojava’daki en stratejik şehirlerden olan Haseke, IŞİD ile yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra YPG’nin kontrolüne girdi. YPG ayrıca Kobani’nin batısında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve 120 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

İnternet Haber’in "Kürdlerin ikinci Kerkük bombası: Haseke YPG kontrolünde!" başlığıyla duyurduğu haberde, YPG savaşçılarının Haseke kentini kontrolü altına aldığı bildirildi.

Haberde IŞİD’in Musul’da elde ettiği ağır silahlar ile Rojava’daki Kobani ve Haseke kentlerine saldırmasının ardından, Suriye ordu birliklerinin şehirden çekildiği belirtildi. Ordunun çekilmesinden sonra şehre giren YPG’nin Haseke’de kontrolü sağladığı belirtildi.

KDP ve PKK’ye yakın kaynakların doğruladığı habere göre Haseke’nin şehir merkezi tümüyle YPG denetiminde.

YPG’nin IŞİD’in saldırısıyla şehirden çekilen Suriye ordusunun ağır silahlarını ele geçirdiği öğrenilirken Kürtlerin el koyduğu tankların fotoğrafları Twitter’da paylaşıldı.

Haberde ayrıca uzun menzilli ağır topların ve çok sayıda tankın YPG’nin eline geçmesi ile birlikte "Hasekê savaşı Kürtler için ikinci bir Kerkük zaferi olarak yorumlanıyor" denildi.

IŞİD’in Haseke’nin 10 km kadar yakınlarında mevzilendiği ve yer yer YPG ile çatışmalar yaşadığı bildirilirken şehirde durumun sakin olduğu öğrenildi.

KOBANİ’DE 120 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG 29 Temmuz'da Kobani’nin batısındaki Cıbılferec, Şexler, Geteş, Boraz  köyleri ve Zagros  tepesi hattında  ’Kobanê Şehitleri İntikam Hamlesi’ adı altında  IŞİD'e karşı başlatılan operasyonda 120 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmalarda 14 YPG ve YPJ savaşçısının hayatını kaybettiği ve bunlardan 4’ünün Türkiye'den katılım gösteren savaşçılar olduklarını bildirildi.