YPG öncülüğündeki Kürt grupların savunduğu ve IŞİD'den temizlenen Kobani'de 4 aylık bilanço açıklandı. Açıklamada 3 bin 710 IŞİD'linin öldürüldüğü kaydedildi. Çatışmalarda 426 YPG'linin de öldüğünü açıklandı.

Halen Kobani çevresindeki köylerde çatışmalar devam ederken, IŞİD'den arındırılan Kobani kent merkezinde YPG Bölge Komutanı Mahmut Berxwedan, peşmerge sözcüsü Kawa Miray ile ÖSO temsilcileri ortak açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan YPG sözcüsü Şoreş Hesen, 4 aylık savaşın bilançosunu açıkladı. Açıklamada; IŞİD militanlarının 37 bomba yüklü, 19'da intihar saldırısı yaptığı ifade edildi ve bu dönemde 3 bin 710 IŞİD militanının öldürüldüğünü, çatışmalarda 1'i peşmerge, 13'ü ÖSO mensubu, 426 kayıp verildiği kaydedildi. Çatışma süresince YPG öncülüğündeki güçlerin IŞİD militanlarına ait 87 otomobil, 16 tank, 8 uçaksavarın da tahrip edildiği bildirildi.

Açıklamada, YPG öncülüğündeki güçlerin Kobani'deki çatışmalarda; IŞİD'den çok sayıda silah ve aracın yanı sıra 3 ton yiyecek malzemesinin de ele geçirildiği ve kent merkezinin yanı sıra IŞİD militanlarının 80 köyden de püskürtüldüğü belirtildi.