Suriye'nin Halep kentinde Suriye ordusu ile cihatçı örgütler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, YPG de Halep'te 6 mahalleyi örgütlerin elinden aldı. 

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Devrim Ordusu sözcüsü Zekeriya Abdülmecid Ahmet, YPG ve Devrim Ordusu'nun Halep'te ilerlediğini belirtti.

Halep kent merkezinde Suriye ordusunun cihatçı örgütlere karşı başlatmış olduğu operasyon başarıyla devam ederken, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri ise cihatçı örgütlere karşı operasyon başlatarak birçok bölgeyi ele geçirmeye başladı. Demokratik Suriye Güçlerine bağlı YPG ve Devrim Ordusu'nun (Ceyşul Suwar) 6 mahalleyi cihatçı örgütlerin elinden aldığı belirtildi.

'GERİ ALMAK İÇİN SALDIRDILAR'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan DSG'ye bağlı Devrim Ordusu'nun sözcüsü Zekeriya Abdulmecid, Halep merkezde çatışmaların yoğunlaştığını belirterek, şöyle konuştu: "Halep merkezde Demokratik Suriye Güçlerine bağlı YPG ve Ceyşul Suwar güçlerimiz, ÖSO ve diğer cihatçı örgütlere karşı büyük ilerleme sağlıyor. Cihatçı örgütlerden çatışmalar sonucunda birçok bölgeyi ele geçirdik. Halep'in doğusunda 6 mahalleyi aldık. Mustambaşa, Bıhedini, Şeh Hıdır, Şeh Ferıs, Hıluk ve Heyderiye mahallelerini aldık. Ahraru Şam ve El Nusra, aldığımız mahalleri almak için ağır silahlarla saldırdılar. Güçlerimizin sert karşılık vermesi üzerine çeteler ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı."

'SİVİLLERİN ZORDA KALDIĞI ALANLARA OPERASYON YAPIYORUZ'

"Güçlerimiz sivillerin zor durumda kaldığı alanlara operasyon yaparak sivilleri kurtarıyor" diyen Abdulmecid, şöyle devam etti: "Sivillere gıda ve diğer yardımlarda bulunuyoruz. Onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Siviller için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sivillerin güvenli bölgelere kaçışı sürüyor." Abdulmecid, ele geçirdikleri mahallelerde cihatçı örgütlerin yerleştirmiş oldukları bombalı ve mayınlı tuzakları temizlediklerini sözlerine ekledi.