YPG Genel Komutanlığı 27 Şubat’ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından Halep ve kuzeyinde silahlı grupların saldırılarının yoğunlaştığını duyurdu.

Saldırıların sonlanması için Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’nden derhal müdahalede bulunması çağrısında bulundu.

Ateşkesin ihlal edildiği belirtilen yazılı açıklamada, Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’nden bu duruma derhal müdahalede bulunması çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlara değinildi:

“Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’ne…

Suriye’deki savaşı durdurmak için 27 Şubat’ta hayata geçirilen ateşkese daha ilk günle birlikte tutumumuzu ortaya koyduk ve o çerçevede hareket ettik. Fakat Halep ve Helep’in kuzey kırsalında bulunan silahlı grupla ateşkesin gereklerine uygun hareket etmemektedir. Bu ateşkesi fırsat bilerek, Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik vahşi saldırılar düzenlemektedirler. Bu topçu saldırılar sonucunda onlarca sivil yurttaş yaşamını yitirmiş ve onlarcası da yaralanmıştır. Mahalleye yönelik topçu atışları her gün devam etmektedir.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’nden bu saldırıları karşı tutumunu net olarak ortaya koyması ve saldırıların sonlanması için derhal müdahalede bulunması çağrısında bulunuyoruz.”