Ekim ayı içinde gerçekleşecek olan İsviçre genel seçimlerinde Ulusal Parlamento milletvekilleri belirlenecek. Türkiye kökenli Sibel Arslan göçmenlerden alacağı destekle Ulusal Parlamento’ya girmeyi ve göçmen sorunlarını dile getirmeyi hedefliyor.

Yeşiller İttifakı (Das Bundnis Grüne BastA) Basel kantonu  adaylarını tanıtmak ve kamuoyunu seçim kampanyası hakkında bilgilendirmek amacıyla 18 Ağustos günü Basel’da bir basın toplantısı düzenledi.

Yeşiller İttifakı’nın bileşenlerinden olan BastA!’nın başkan yardımcısı Tonja Zürcher ittifakın seçimlerde temsil edileceği Liste 8’i “kadın ağırlıklı, genç, ama tecrübeli” olarak tanımladı.

İttifak’ın Basel kantonundaki beş adayından ikisi BastA!’dan, ikisi Yeşiller’den biri ise Genç Yeşiller’den geliyor. Genç ve kadın ağırlıklı adaylarla seçime giren Yeşiller İttifakı’nın Basel kantonu adayları arasında Türkiye kökenli genç ve başarılı politikacı Sibel Arslan da bulunuyor. Aynı zamanda hukukçu olarak çalışan ve yaklaşık on yıldır Basel Parlamentosu’nda milletvekili olan Sibel Arslan’ın seçimleri kazanarak Ulusal Parlamento’ya girme şansı çok yüksek görülüyor.  Seçimleri kazanması göçmenlerin İsviçre politikasındaki temsiliyeti noktasında büyük önem taşıyan Sibel Aslan bir önceki seçimleri sadece 500 oyla kaybetmişti.

Liste 8’le seçime giren Yeşiller’in diğer adayları şunlar: Mirjam Balmer, Thomas Grossenbacher, Raffaela Hanauer ve Heidi Muck.

CVP’YE KAPTIRDIKLARI BİR SANDALYEYİ GERİ ALMAK İSTİYORLAR

#antigrau" (anti-gri) mottosuyla seçim kampanyasını sürdüren Yeşillerin amacı 2011 yılında Hıristiyan Demokrat Parti CVP’ye kaptırdıkları bir sandalyeyi geri alarak Basel kantonundan Ulusal Parlamento’ya bir temsilci sokabilmek. Yaratıcı bir sosyal medya çalışması olarak planlanan kampanya beş temel alan üzerinden Yeşiller’in politikalarını duyurmayı hedefliyor: Temel Hak ve Hürriyetler, Göçmenlik, Ekonomi, Enerji ve Vergi.

Kampanya için oluşturulan bir de web sayfası var: antigrau.ch

Her zaman olduğu gibi şeffaf bir kampanya sürdüren ve yapmış oldukları basın açıklamasıyla Basel kantonundaki kampanya bütçelerini 90.000 frank olarak kamuoyuna duyuran Yeşiller diğer partileri de şeffaf olmaya ve kampanya bütçelerini kamuoyuna duyurmaya davet ettiler. Son yıllardaki seçimlerde özellikle sağ muhafazakar parti SVP yaptığı milyonlarca franklık reklam harcamaları nedeniyle tepkileri üzerine çekmiş ve bu harcamaların kaynaklarını kamuoyuna açıklamadığı için rakipleri tarafından sert eleştirilere tabi tutulmuştu. (Ş. Murat Özten / Demokrat Haber İsviçre)

Kampanyanın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz: