Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Yemen’deki resmi ziyareti sırasında Cumhuriyet Sarayı’ndaki heyetler arası görüşmelerin ardından 5 anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Türkiye ile Yemen Cumhuriyeti arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılacağı bildirildi.

Türkiye ile Yemen arasında Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Yemen Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Enstitüsü, TİKA ile Yemen Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, TRT ile Yemen Televizyonu, Anadolu Ajansı ile SABA Haber Ajansı ve savunma alanında işbirliği konularında 5 ayrı anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh’in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve öteki yetkililer de imza töreninde hazır bulundu. Bu arada heyetler arası görüşmeler sırasında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması konusunda anlaşmaya varılırken, konuyla ilgili imzalar atıldı.

Öte yandan imza törenlerinin ardından, Gül ile Saleh, yapmayı planladığı ortak basın toplantısı ise yarına ertelendi. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, resmi karşılama töreni öncesinde Sanaa’daki Meçhul Asker Anıtı’nı ziyaret ederek, çelenk bıraktı. (dha)