Yemen'in başkenti Sana'da bugün askerlere karşı düzenlenen intihar saldırısında en az 63 asker öldü. Saldırıda savunma bakanı ve genelkurmay başkanı yara almadan kurtuldu.

 

Kuzey ve Güney Yemen'in birleşmesinin yarın kutlanacak 22. yıldönümü için geçit töreni yapan askerler, bir intihar bombacısının saldırısına uğradı.

 

Askeri kaynaklar, askeri üniforma giymiş bir intihar bombacısının üzerindeki bombayı patlatması sonucu en az 63 askerin öldüğünü belirtti. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Yemenli yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Saldırı esnasında Yemen savunma bakanı ve genelkurmay başkanının da olay yerinde olduğu ancak yara almadığı açıklandı.

 

İKİ CANLI BOMBA DAHA VARDI

Sebin meydanında yaşanan intihar saldırısının ardından 2 canlı bombanın daha fark edilerek etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

Patlama sırasında olay yerinde olan askerlerden bazıları, patlamanın, eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in posterlerinin kutlamalar sırasında asılıp asılmamasına yönelik tartışmaların yaşandığı sırada meydana geldiğini söyledi.

 

YEMEN'DE EL KAİDE ÇOK ETKİLİ

Yemen son yıllarda El Kaide'nin önemli üslerinden biri haline geldi. Türkiye dahil birçok ülkede El Kaide’ye bağlı çeşitli örgütler bulunuyor. Bunlar zaman zaman düşman gördüklerine yönelik bombalı intihar eylemleri gerçekleştiriyor. Son dönemde özellikle Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Ürdün, Mısır, Somali, Sudan gibi ülkelerde yüzlerce insanın ölümüne neden olan saldırılar El Kaide bağlantılı örgütler tarafından üstlenildi.

 

Yemen'de Arap Baharı'yla birlikte protesto gösterileri başlamış, kanlı bir çatışma sonrasında Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, koltuğunu yardımcısı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bırakmıştı.