Uluslararası Kızılhaç Komitesi bugün yaptığı açıklamada, savaşın devam ettiği Yemen'de kolera salgını sonucu 115 kişinin öldüğünü duyurdu. Verilere göre, sadece son iki haftada 51 kişinin hayatını kaybettiği salgından etkilenen kişi sayısı 8 bin 500'ün üzerine çıktı.

Kızıl Haç şefi Dominik Stillhart başkent Sanaa'da düzenlediği basın toplantısında, "Şu anda ciddi bir kolera salgını yaşıyoruz" dedi.

Yemen Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rakamlara dayanarak Stillhart, 115 kişinin kolera sebebiyle öldüğünü söyledi. Sadece son 2 haftada 51 kişinin ölümüne neden olan salgından 8 bin 500'ün üzerinde Yemenlinin etkilendiğini belirten Stillhart, mevcut salgının yiyecek veya içme suyu ile yayılan bir bakteriyel enfeksiyonun ötesinde olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, Yemen'i, Suriye, Güney Sudan, Nijerya ve Irak'la birlikte dünyanın en büyük acil insani durumlarından yaşandığı ülkelerden biri olarak sınıflandırıyor.

Gıda ithalatının, ülkenin Kızıl Deniz limanlarının çoğu tıkandığı gibi tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'de nüfusun üçte ikisine denk gelen 17 milyon insanın yakında kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez koalisyonunun Yemen'e yönelik başlattığı operasyonlar neticesinde şimdiye kadar 8 bin civarı sivil hayatını kaybetti.