Yerel kaynaklar, kimliği belirsiz iki kişinin Yalova kentinde bir Çeçen sığınmacıya yönelik suikast girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Bilgiye göre, 8 Mayıs akşamı, Yalova sahil yolu üzerinde bisikletiyle gezmek için evinden çıkan bir Çeçen sığınmacı, bir süre sonra geri dönüş yolunda evinin yakınlarında “Toyota Corolla” markalı siyah bir arabanın kendisini izlediğinden şüphelendi ve hızlanarak evine ulaşmaya çalıştı. Kendisini takip edip etmediklerini anlamak için başını çevirdiğinde araçta bulunan iki kişiden birisinin susturucu takılı silahla kendisini hedef aldığını gördü ama zanlının kurşunlarından kaçamadı. Bir kaç el ateş eden kimliği belirsiz kişiler, Çeçen sığınmacı yere düştüğü anda hızla olay yerini terk etti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen bir ambulans ile birlikte Yalova Devlet Hastahanesi’ne kaldırılan Çeçen sığınmacı burada hemen ameliyata alındı. Doktorların verdiği bilgiye göre, suikaste uğrayan Çeçen sığınmacının vücudundan, kalbinin üst tarafından iki, sağ omzundan bir ve karnından da bir olmak üzere toplam dört mermi çıkarıldı, ayrıca bir merminin sıyırıp geçmesiyle boynunda oluşan yaraya da müdahale edildi. Doktorlar, kurşunların kurbanın hayati organlarına isabet etmemiş olması ve zamanında hastahaneye getirilmesi sayesinde Çeçen sığınmacının hayatta kalmayı başardığını, şu anda durumunun istikrarlı olduğunu ve iyileşmeye başladığını belirtti.

Olayın ardından soruşturma başlatan Yalova İl Emniyet Müdürlüğü polislerinin olay yerindeki bir güvenlik kamerasının görüntülerini incelediği ve iki şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalıştıkları öğrenildi. Ancak 2008 yılından bu yana 6 Çeçen sığınmacının İstanbul’da katledildiğini ve şu ana kadar soruşturmalardan herhangi bir netice çıkmadığını hatırlatalım.

Ayrıca bu son suikast girişiminin Türk basını tarafından görmezden gelinmesi, şu ana dek konuyla ilgili olarak Türkiye basınında herhangi bir habere yer verilmemiş olması başta Yalova olmak üzere İzmit ve İstanbul’da ikamet eden Çeçen sığınmacıları güvenlikleri konusunda daha da endişelendirmekte.

©Waynakh Online / gusips.net