WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, insanlığın mahremiyet hakkı için verdiği mücadeleyi kaybettiğini, bu nedenle de yeni koşullara adapte olunması gerektiğini söyledi.


Hakkındaki İsveç’e iade kararı nedeniyle 19 Haziran 2012’den bu yana Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde üç yıldır sığınmacı olarak yaşayan Assange, Russia Today’in (RT) 10. yıldönümü nedeniyle düzenlediği ‘Güvenlik ve Gözetleme’ adlı panele video bağlantısı ile katıldı.

Kitlesel gözetlemenin ve ‘bilgisayarlaşma’nın insanlık ve insani değerler karşısında ‘oyunu kazandığını’ söyleyen Assange, ”Mahremiyet hakkı oyununun bittiğini anlamamız gerekiyor. Kitlesel olarak gözetlenmeye devam edeceğiz Bu gerçeklikle yaşamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

”Bunun nedeni dinleme-gözetleme faaliyetlerinin sadece büyük dünya güçleri tarafından değil orta ve küçük çaplı ülkeler tarafından da uygulanması” diyen Assange, şunları söyledi:

”Özel hayat diye bir kavramın artık var olamamasının sebebi, gözetleme uygulamalarının maliyetinin her 18 ayda bir yüzde 50 oranında düşmesi. Zira gözetleme uygulamalarının maliyeti, insan nüfusunun artma hızından çok daha çabuk düşüyor.” (Sputnik)