Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump’la Beyaz Saray’da görüşmesinin ardından Türkiye büyükelçiliği konutu önünde çıkan kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Türk vatandaşı Eyüp Yıldırım hakkında 19 yıl hapis cezası istendi.

Dava dosyasına göre, New Jersey’de tutuklanan Yıldırım yaralama, saldırı ve şiddet kullanma suçlamalarına ek olarak etnik yanlılıktan nefret suçu işlediği iddiasıyla yargılanacak.

Sputnik'in haberine göre, New Jersey Federal Sulh Yargıcı James B. Clark daha önce kefaletle serbest bırakılma isteğini geri çevirdiği Yıldırım’ın New Jersey’de yargılanma isteğini de kabul etmedi. Clark, Yıldırım’ın davasının olayın yaşandığı başkent Washington’da bir cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kavgaya karışmakla suçlanan ABD vatandaşı Sinan Narin Virginia eyaletinde, Eyüp Yıldırım da New Jersey eyaletinde gözaltına alınmıştı.

Olaylar sonrasında iki ülke arasında yaşanan kriz neticesinde büyükelçiler karşılıklı olarak dışişleri bakanlıklarına çağrılmıştı.