Venezüella'nın kuzey batısındaki Uribana cezaevinde çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 61'e çıktığı bildirilirken, 120 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yerel hastane müdürü Ruy Medina yaptığı açıklamada ölenlerin çoğunun otomatik silahlarla vurulduğunu belirtti. Yaralı 120 kişiden 90'ının geri gönderildiğini belirten Medina, diğerlerinin ise iki hastanede tedavi edildiği bilgisini verdi. Hükümet, son onlarca yılın en kanlı cezaevi olaylarından biri olan bu trajediye ilişkin soruşturma talimatı verdi.

Ceza İşleri Bakanı İris Varela, olayların cezaevinde silah araması yapıldığı sırada yaşandığını kaydetti.  Varala, Cumartesi günü yaptığı açıklamada sözkonusu cezaevinin boşaltılacağını ve tutukluların başka cezaevlerine sevk edileceğini söyledi. 

Ölü ve yalılar arasında tutuklular, askerler ve cezaevi gardiyanlarının bulunduğunu ifade eden Varela, resmi rakamların Pazar veya Pazartesi günü açıklanacağını bildirdi.

Venezüella Cezaevleri Gözlemevi'ne göre Uribana cezaevi 850 kişilik olarak inşa edilmiş ancak mevcut durumda 2500 kişi bulunuyor.  Bu cezaevi tutuklular arasındaki silahlı çatışmalarla tanınıyor.

Başkent Caracas'ın 250 km batısında bulunan cezaevinde Ocak 2007'de de tutuklular arasında çıkan çatışmalarda 16 kişi ölmüş, 13'ü de yaralanmıştı.

Resmi rakamlara göre Venezüella'da 50 bin tutuklu var. Ancak cezaevi alt yapısı 14 bin kişiyi kaldıracak kapasiteye göre yapılmış.