IŞİD’in Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe’yi yakarak öldürmesi ülkede öfke ve tepki yarattı.

Kral 2. Abdullah, Washington ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndü. Kral'ın başkanlığında yapılan yüksek seviyeli güvenlik toplantısında IŞİD'e karşı koalisyonun operasyonlarında daha fazla yer alma kararı alındı.

Ürdün resmi kanalına göre, Kral Abdullah ülkesinin IŞİD'e karşı 'acımasız bir savaş' başlatacağını duyurdu. Kral, "Onları kendi topraklarında vuracağız" dedi.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre ise, Ürdün yönetimi IŞİD’e karşı mücadelede tüm askeri seçenekleri masada tutma kararında.

IŞİD’E KARŞI ÖFKE

IŞİD’in Ürdünlü pilotu öldürmesinin ardından ülkenin çeşitli bölgelerinde örgütü protesto eden gösteriler de düzenlendi.

'İDAMLAR YETERLİ DEĞİL'

Ürdün yönetimi, IŞİD’in pilotu öldürmesine misilleme olarak, 2005 yılından beri hapiste tuttuğu Sacide Rişavi’nin yanı sıra Ziyad Kerbuli’yi idam ettiğini açıklamıştı.

Pilotun babası Yusuf Kasasbe ise, yönetimin IŞİD mensubu mahkûmları idam etmesinin yeterli olmadığını, örgüte karşı daha büyük adımların atılması gerektiğini dile getirdi ve "Ürdün’ün onlara daha çok bedeller ödetmesini istiyorum," dedi.

PLİOT YAKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD, rehin tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren bir video yayınlamıştı. Ürdün, pilotun bir ay önce öldürüldüğünü açıklamıştı.

IŞİD'in Twitter'dan paylaştığı görüntülerde, uçağı Aralık ayında Rakka'da düşerek örgütün eline rehine düşen Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğü gösterildi.

Kaynak: Al Jazeera Türk