Ukrayna'da son dönemde meydana gelen siyasi krizde birçok kez devlet kurumlarına elinde kalaşnikof silahıyla gelerek, yetkilileri tehdit etmesi ile gündeme gelen "Sağ Sektör" liderlerinden "Saşka Beliy" takma adlı Aleksandr Muziçko dün gece öldürüldü.

Olay Rus gizli servisinin yaptığı suikastlere benzerlik taşıyor.

"Sağ Sektör"den Yaroslav Granitskiy, basına yaptığı açıklamada, "Sağ Sektör"ün Batı Ukrayna koordinatörü olan Muziçko'nun öldürüldüğünü doğruladı. Giysileri yırtılmış halde bulunan Muziçko'nun kalbine iki kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Granitskiy, katil ya da katillerin kıyafetlerini yırtarak kurbanın çelik yeleğinin olup olmadığına bakmış olabileceğini söyledi.

Rovenskiy İl Emniyet Müdürlüğü, Aleksandr Muziçko'nun dün gece bir restoranın yakınında ölü bulunduğunu doğruladı.

Bazı Ukrayna milletvekilleri de Muziçko'nun öldürüldüğüne ilişkin haberleri sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştı.

ALEKSANDR MUZİÇKO KİMDİR?

Ülkede meydana gelen son siyasi kriz döneminde yaptığı hareketler ile sık sık gündeme gelen "Saşka Beliy" lakaplı Muziçko gittiği devlet kurumlarında elindeki Kalaşnikof silahla birkaç kez yetkilileri tehdit etmişti. Muziçko'nun söz konusu video görüntüleri birçok defa internette paylaşılmıştı.

Karanlık bir geçmişe sahip olan Aleksandr Muziçko, Çeçen direnişçilerle yakınlığı ve daha eski dönemlerde Çeçenistan'da Ruslara karşı savaşması ile tanınıyordu. Beliy'nin bazı Çeçen direniş liderleriyle bir arada göründüğü görüntüler de sık sık sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı.

İki kez cezaevine giren Beliy, 1994 yılında bir grup Ukraynalı gönüllü ile Çeçenistan'a giderek, direnişçilerle Rusya'ya karşı savaşmış, o dönemde Çeçen direnişçiler Muziçko'ya "Beliy" (Beyaz) lakabını takmıştı.

Beliy, dönemin Çeçen lideri Cohar Dudayev tarafından "halk kahramanı" ilan edilmişti. (NTV)