Ukrayna'da yayın yapan TSN televizyonu, Ukrayna'nın Kırım sınırında bulunan Herson bölgesi yerel yönetiminin, Dinyeper nehrinden Kuzey Kırım Kanalı üzerinden Kırım'a su akışını tamamen bloke eden yeni bir barajı devreye aldığını açıkladı.

Habere göre, Ukrayna'nın Kırım sınırında 1 yılda tamamlanan barajın inşaatına 35 milyon grivna, yani yaklaşık 1,3 milyon dolar harcandı.

Yerel bürokratlar, barajın Herson bölgesinin güneyinde yer alan ve daha önce sulama dışında kalan tarım arazilerine su akışının yeniden sağlanması için inşa edildiğini söyledi.

Kuzey Kırım Kanalı idaresinin başmühendisi Vladimir Oberemko, Ukrayna yönetiminin ileride bu bölgede altyapı kurmaya niyetli olduğunu aktardı.

Ukrayna, Kırım'ın Rusya ile birleştiği 2014 yılında Kuzey Kırım Kanalı üzerinden Kırım'a su akışını kesmişti. Kırım'ın su ihtiyacı, Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı'nın desteği ile inşa edilen 3 barajdan gelen sulara sağlanıyor.

Kırım'ın doğu bölgelerinin su sıkıntısını çözmek içinse 2020'ye kadar su besleme hattının inşa edilmesi planlanıyor. (Kaynak: Sputnik)