Uganda'da dini liderler, eşcinsellik karşıtı yasayı onayladığı için Devlet Başkanı Yoweri Museveni'ye, cesaretini ve devlet adamlığını övgüyle karşılayarak, teşekkür etti.

Museveni'nin de katıldığı dinlerarası diyalog amacıyla düzenlenen törende, Kampala'daki Kololo Airstrip Stadyumu'nda toplanan dini liderler, Uganda Devlet Başkanı'nın Allah korkusuna, devlet adamlığına, cesaretine, vatanseverliğine ve başkalarının kültürlerine empoze etmeye çalıştığı şeylere karşı direnişine övgüler yağdırdı.

Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Stanley Ntagali, törende yaptığı konuşmada, "Eşcinselliğe karşı savaşın, kendilerinin değil Tanrı'nın savaşı" olduğunu ifade ederek, "Kendi geleceğimizi, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceklerini hiçbir korku ve müdahale olmadan tayin etme hakkımız ve yetkimiz var. Bundan asla ödün veremeyiz" dedi.

Uganda Müftüsü Şeyh Şaban Ramazan Mubaje de Kur'an'dan ayetler okuyarak, yasaya destek verdi ve evliliğin, insanoğlunun neslinin sürmesi amacını taşıdığını söyledi.

Mubaje, Ugandalıların, yasayla kötü rejimlerin etkisinden ve Allah'ın gazabından kurtulduğunu söyledi.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, 24 Şubat'ta tartışmalı eşcinsellik karşıtı yasayı onaylamıştı.

Yasa, eşcinsellikten suçlu bulunanlara 14 yıl hapis cezası öngörüyor.

Bu arada Uganda'daki önde gelen insan hakları eylemcileri, Anayasa Mahkemesi'ne yeni yasanın iptali için başvuruda bulundu. (haberler.com)