Fransa'nın başkenti Paris'te Bataclan konser salonuna saldırı düzenleyen kişilerden üçüncüsünün kimliğinin belirlendiği bildirildi.

Fransız haber ajansı AFP, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde üçüncü bombacının Foued Muhammed Aggad olduğunu kaydetti.

Aggad’ın kimliğinin de belli olmasıyla Paris’teki saldırılarda rol alan saldırganların hepsinin Fransız veya Belçikalı oldukları ve anadillerinin Fransızca olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmaya yakın kaynaklara göre Strasbourg kentinde yaşayan 23 yaşındaki Aggad'ın, ağabeyi ve bir grup arkadaşıyla 2013 yılı sonunda Suriye'ye gitmiş olduğu belirlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da konser salonuna düzenlenen saldırıda 90 kişi yaşamını yitirmişti. Ölü ele geçirilen saldırganlardan ikisinin adları Sami Amimour ve İsmail Ömer Mustefai olarak açıklanmıştı.

Le Parisien gazetesi, Aggad ve yanındaki grubun Strasbourg'lu olduğunu ve 2014 ilkbaharında Suriye'den Fransa'ya geri döndüklerini yazmıştı. Paris'in çeşitli bölgelerinde 13 Kasım'da düzenlenen koordine saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmiş, saldırıları IŞİD üstlenmişt