ABD'li askeri yetkililer, Irak'ta geçen haftalarda yapılan saldırılarda aralarında Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Bağdadi'nin yardımcısının da bulunduğu örgütün üç üst düzey komutanının öldürüldüğünün tespit edildiğini duyurdu.

ABD'li bir askeri yetkililerin Wall Street Journal'a verdiği bilgiye göre söz konusu üç üst düzey IŞİD yöneticisi 3 Aralık ile 9 Aralık arasındaki saldırılarda öldürüldü.

Yapılan açıklamaya göre, öldürülenler arasında IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin yardımcısı Hacı Mutaz ile örgütün 'askeri emiri' olarak bilenen Abdül Basit de var.

Yetkililer ayrıca, geçen ay hava saldırısına hedef olduğu iddia edilen örgütün Musul'daki lideri Rıdvan Taleb Hamduni'nin öldürüldüğünü de doğruladı.

ABD'li askeri yetkililere göre, IŞİD komutanlarının ölümü, uluslararası koalisyonun hava saldırılarını Kasım ayı ortasından yoğunlaştırmasının bir sonucu.

Koalisyonun komutanı ABD'li Korgeneral James Terry 8 Ağustos’tan beri IŞİD’e karşı 1,391 hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Ancak Terry'yi IŞİD'i bitirmenin en az üç yıl sürebileceğini vurguladı.

(aljazeera.com.tr)