Almanya'nın Heilbronn kentinde 2007 yılında öldürülen kadın polis memuru Michale K. ile kamuoyunda dönerci cinayetleri olarak bilinen ve 8 Türkiyeli ile bir Yunanistanlının 2000-2006 yılları arasında öldürüldüğü olayların arkasında aşırı sağcı bir grubun olduğu belirtildi.

 

Soruşturmayı üstlenen Karlsruhe Federal Savcılığı yapılan açıklamada, söz konusu tüm cinayetleri bir aşırı sağcı grubun işlediği yönünde çok sayıda ipucunun bulunduğu ifade edildi. Alman polisini cinayetlerin çözümüne götüren olay savcılığa göre şöyle gelişti:

 

Geçen Pazartesi Alman polisi Thüringen eyaletinin Eisenach kentinde yanmış halde bulunan bir karavanda Uwe M. ve Uwe B. isimli şahısların cesetlerini buldu. Yapılan detaylı araştırmada karavanda 2007 yılında öldürülen polis memuru Michaela K. ile olayda yaralanan diğer bir polisin beylik tabancaları ve polislere ait bazı eşyaları buldu.

 

Polis ise banka soyguncusu olduğundan şüphelendiği karavanda ölü bulunan şahısların intihar ettiklerini açıkladı.

 

Savcılık ölü bulunan şahısların Zwickau kentinde kaldıkları evde yapılan aramada Çek yapımı 'Ceska' tipi tabancayı buldu. Bu silahın kamuoyunda dönerci cinayetlerinde kullanılan silah olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bu olayla ilgili gözaltında alınan 36 yaşındaki Beate Z. adlı kadının ve ölü bulunan Uwe B. ile Uwe M’nin 1990’lı yıllarda aşırı sağcı çevrelerle bağlantısının olduğu belirtildi. Polis Beazte Z'nin karavanda bulunan kanıtları yok etmek için karavanı daha sonra ateşe verdiğini tahmin ediyor.

 

Savcılık Beate Z. hakkında adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, kundaklama, aşırı sağcı terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlattı. “Neue Rhein Zeitung” adlı gazetede yer alan haberde de, söz konusu kişilerin, 2004 yılında Türkiyelilerin yoğun bir şekilde yaşadığı ve 22 kişinin yaralandığı Köln kentindeki Keupstrasse'deki bombalı saldırı ile bağlantıları olduğundan şüphelenildiği ifade edildi. Almanya'da şimdiye kadar aydınlatılmayan dönerci cinayetlerinin bu olaydan sonra çözülmesinin beklendiği ifade edildi. (Radikal)