ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi, Türkiye'de IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) bir saldırı planına karşı halihazırda yürütülmekte olan bir terörle mücadele operasyonu olduğunu, ülkedeki ABD personelinin ailelerinin de bu nedenle geri çağrıldığını açıkladı.

Açıklama, Komite'nin başkanı Michael McCaul'dan geldi.

Fox News'a konuşan McCaul, "Türkiye'de şu anda sürmekte olan aktif bir saldırı planı var" dedi ve ekledi:

"Bu, yakın bir tehdit. Altı IŞİD mensubu gözaltına alındı. Bu kişiler esas olarak (aralarında), bu yakın tehdit ve saldırı planı hakkında konuşmaktaydılar."

McCaul, "Şu anda, Türkiye içinde yürütülmekte olan çalışma, bu saldırı planını durdurma çabasıdır" dedi.

IŞİD YAHUDİ ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALACAK İDDİASI

Komitenin başkanı, IŞİD'in Yahudi öğrencileri hedef olarak belirlediğine dair bir ikaza sahip olduklarını da belirtti.

Sky News, Çarşamba daha erken saatlerde, istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD'in Türkiye'de Yahudilerin yoğunlukta olduğu anaokulları, okullar ve gençlik merkezlerine saldırı planı yaptığını iddia etmişti.

NE OLDU?

Amerikan Savunma Bakanlığı, İncirlik Askeri Üssü'nün bulunduğu Adana ile Muğla ve İzmir'deki askeri personelinin yakınlarından bulundukları Türkiye'yi terk etmelerini istemişti.

ABD'nin Avrupa'daki güçlerinin komutanı general Philip M. Breedlove, kararın Amerikan Savunma ve Dışişleri bakanlıklarıyla Türk hükümeti arasındaki istişarelerin ardından alındığını söylemişti.

(Kaynak: BBC Türkçe)