Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye terörü destekleyen ülke ilan edilmeli’ başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.


Resmi sitesinin ‘petition (dilekçe)’ bölümünde yer alan dilekçede 100.000 imza hedefleniyor. Bugün TSİ 19.00’a kadar 477 kişi imzaladı.

abcgazetesi.com sitesinden Yılmaz Polat’ın haberine göre Resmi sitesinin ‘dilekçe- petition’ bölümünde yer alan dilekçe metninde şu iddialar öne sürülüyor:

“Türkiye’nin, Suriye’de IŞİD hedeflerini vuran bir Rus uçağını düşürmesinin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’de cihatçı terörizmi desteklediği inkar edilemez bir gerçektir.

IŞİD Türkiye üzerinden petrol satmakta, IŞİD ve El Kaide teröristleri ve diğer cihatçı gruplar sınırdan sınırdan geçmektedir.

Türkiye daha önce de Bosna, Çeçenistan, Filistin, Kosova, Gürcistan, Mısır ve Çin’de terörist grupları desteklemiş, Komşularına karşı (Kıbrıs’a asker çıkararak, Yunan hava sahasını ihlal ederek ve Ermenistan’ı abluka altında tutarak) saldırgan tutum izlemiş; Ermeniler, Rumlar ve Süryanilere soykırım yapmıştır.

Bu nedenlerden Türkiye, terörü destekleyen devlet sayılmalı ve Amerika’yla Türkiye arasında, NATO içindeki ittifak ilişkisine son verilmelidir.”