KCK Sözcüsü Serhat Varto, Aryen Haber’in Türkiye’nin Suriye’ye girmesi ve Musul konusundaki tutumu hakkındaki sorularını yanıtladı. Serhat Varto, “Türkiye tüm Ortadoğu’da Kürtlere herhangi bir statünün verilmemesi konusunda tavrını ortaya koymuştur” dedi.

“Türkiye ‘DAİŞ’e karşı savaşıyorum’ adı altında oraya girdi” diyen Serhat Varto “temel hedefi Kürtlerin herhangi bir statü elde etmemesidir. Aynı şeyi Musul üzerinde de yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

“Şengal Ezidilerin merkezidir ama eskiden on binlerce Ezidi IŞİD’in bölgeye gelmesinden önce Musul’da ikamet etmekteydi” diyen KCK Sözcüsü Serhat Varto “Bu bakımdan Ezidilerin Musul operasyonuna katılmaları en doğal haklarıdır, katılmaları gerekiyor çünkü IŞİD’den temizlendikten sonra Ezidiler de Musul’da yaşayacaklar. Sadece Ezidiler değil, Musul demografyasını oluşturan bütün toplulukların bu operasyonda olmaları gerekiyor. Güçlerini de kurmuşlar, Irak hükümeti ile resmi bağlantıları da söz konusu. Önümüzdeki günlerde katılımlarını umuyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin birlikte çalıştığı halde KDP’nin bile Musul’a gelmesini istemediğini savunan Serhat Varto, “Kürtlerin hiçbir biçimde Musul’da etkili olmasını istemiyorlar” ifadelerini kullandı.