BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Başkanı’na mektup gönderen Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin "Suriye'nin egemenliğine yönelik tekrarlanan saldırılarını" durdurmak için Birleşmiş Milletlerin devreye girmesini istedi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’ya göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin, Suriye’nin “toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik tekrarlanan saldırı ve ihlallerine” ilişkin BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanına iki resmi mektup gönderdi.

Bakanlık mektubunda, Türkiye’nin “Suriye’nin egemenliği ve halkının selametine yönelik tekrarlanan saldırılarının uluslararası kanunlar, misaklar ve güzel komşuluk ilişkilerinin tüm ilke ve kurallarına açık ve tehlikeli bir ihlal teşkil ettiğini” öne sürdü.

Odatv'nin haberine göre, Türkiye’nin “Dünya'nın her yerinden gelen teröristlere her türlü desteği verdiği” iddiasına yer verilen mektupta, Güvenlik Konseyinden “bölge ve dünya barışını tehdit eden bu gibi saldırılara son vermede sorumluluk üstlenmesi” istendi.