(Erhan Merttürk / CNN TÜRK / Berlin) -- Alman Süddeutsche Zeitung'un Avrupa Birliği'nin geleceği ile ilgili sorularını yanıtlayan Cohn-Bendit Türkiye'nin AB üyeliği için en az 40 yıl daha gerektiğini söyledi.

 

Gazetenin muhabirlerinden Oliver Das Gupta'nın yaptığı röportajda Cohn-Bendit, Türkiye'nin stratejik öneminin böyle kriz dönemlerinde daha iyi anlaşıldığını, ancak buna rağmen Türkiye'nin önünde uzun bir yol olduğunu söyledi. 

 

"Türkiye ile üyelik müzakerelerini başlatarak Avrupa, islam ve kökten dinciler arasındaki ayrımı yaptığını da göstermiş oldu" diyen Daniel Cohn-Bendit, Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyeliğinin kökten dinci islamcılarla mücadelede önemli bir adım olacağını belirtti.

 

Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit yine de tüm bunların görünebilen yakın bir tarihte gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.

 

1994 yılından bu yana Avrupa Parlamentosunda siyaset yapan Cohn-Bendit, 2002'den bu yana da Avrupa Yeşiller Fraksiyonu'nun Eş Başkanlığı görevini yürütüyor. Fransa doğumlu olan Alman siyasetçinin çok sayıda kitabı ve uluslararası ödülü bulunuyor.