Halep’in kuzeyinde yer alan Mari kasabasına bağlı Um El-Hoş köyü, Kürt silahlı güçleri tarafından bir süre önce IŞİD'den geri alınmıştı.

Halep'in kuzeyinde yer alan bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Hava saldırısı, TSK'den yapılan açıklamaya göre dün gece saat 21.11-23.59 saatleri arasında gerçekleşti.

Bölgeden yayın yapan ANHA'nın haberine göre; TSK'ye ait savaş uçakları, Kürtlerin kontrolünde bulunan Hesiyê, Um El-Hoş ve Um El-Qura köylerine 14 kez hava saldırısı düzenledi.

Türkiye'deki ajansların aktardığı bilgiye göre ise YPG tarafından paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedefin TSK'ye ait uçaklar tarafından bombalandığı bilgisi geçti.

Öte yandan, ANHA muhabirlerinin Efrin’in Cindirês ilçesine bağlı Dêr Belût köyünden verdiği bilgiye göre, TSK saat 00.01’den itibaren köye top atışları yaptı.

Şimdiye kadar saldırıda yaşamını yitiren ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgiye ulaşılamadı.

ROJAVALI YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Rojavalı yetkililer, sosyal paylaşım sitelerinden TSK'nin Şehba bölgesi ve Efrin'e yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı Îlham Ehmed, “İşgalci Türk devleti Rakka’yı kurtarma operasyonunu sabote etmek ve Musul’da Rakka’ya geçen DAIŞ çetelerini korumak için Efrîn ve Şehba bölgelerine saldırıyor” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl ise, “Uluslararası güçlerin Şehba ve Efrîn’e yönelik hava saldırılarına karşı sessizliği kötü sonuçlar doğuracaktır” dedi.