Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’ın Rus yetkililerle haberleşebilmek için gizli bir iletişim kanalı oluşturmak istediğini iddia etti.

Washington Post gazetesi dün akşam yayınladığı özel haberinde bu bilginin, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak'ın Moskova'daki üstleriyle yaptığı ve Amerikan istihbarat yetkililerince gizlice dinlenen haberleşmeden öğrenildiğini yazdı.

Washington Post’un adını açıklamadığı bir hükümet yetkilisine dayandırdığı özel haberine göre;  Trump’ın ABD Başkanı seçilmesini izleyen süreçte, 1 veya 2 Aralık tarihinde Kushner, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak’a bir öneride bulundu. Öneriye göre Kushner, Trump’ın geçiş ekibinin Kremlin’le haberleşebilmesi için Washington’daki Rus diplomatik tesislerini kullanmayı ve gizli bir hat oluşturmayı talep etmiş. Haberde dikkat çeken bir diğer bilgi ise Kushner ve Kislyak’ın bir araya geldiği bu toplantıya, görev başladıktan kısa süre sonra hakkındaki iddialar nedeniyle ayrılan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in de katılmış olması.

Gazetenin haberine göre Rus Büyükelçi Kislyak öneriyi duyunca kısa süreli bir şaşkınlık geçirdi. Ayrıca Kislyak, talebin hayata geçmesinin Rusya açısından da güvenlik riskleri doğuracağını belirtmekle yetindi.

Washington Post gazetesi, Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin iddialara yönelik açıklama yapmayı reddettiğini yazarken, Beyaz Saray’dan da konuyla ilgili bir yorum gelmedi.

Öte yandan Reuters haber ajansı da, Kushner ABD Başkanlık seçimleri sırasında Rusya’nın ABD Büyükelçiliği’yle kamuoyuna açıklanmamış en az üç görüşme daha yaptığı iddialarının yer aldığı bir özel haber yayınladı.

Washington Post gazetesi dün de, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi olduğu yolundaki iddiaların araştırılması için yürüttüğü soruşturma kapsamında Jared Kushner’ın da incelendiğini iddia eden bir haber yayınlamıştı. Kushner’ın avukatı Jamie Gorelick, Kushner’ın konuyla ilgili her bilgiyi ABD Kongresi’yle paylaşmaya hazır olduğunu açıklamıştı.