Amerikalı ünlü düşünür, dil bilimci ve tarihçi Noam Chomsky, Donald Trump yönetiminin destek oranlarını korumak için ülke içinde sahte ‘terör saldırısı’ düzenleyebileceğini söyledi.

Chomsky, “Ülkeyi aniden değiştirebilecek şekilde, bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Gazete Karınca’nın, Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Independent’in online dergi AlterNet’ten derlediği habere göre “Trump’ın ekonomik vaatlerinin temelsiz olduğunu, kendisine oy veren orta sınıf mensuplarının da bunu çok geçmeden idrak edeceğini” söyleyen Chomsky’nin değerlendirmesi şu şekilde:

Trump yönetiminin popülaritesini sürdürmek için bir yöntem bulması ve söylemlerini de, felaket olan politikalarından başka yöne kaydırması gerekecek.

Belki suçlular oluşturup, “Üzgünüm işlerinizi geri veremiyorum çünkü kötü insanlar bunu engelliyor” diyecekler. Ve suçlular genellikle hassas konumdaki insanlar, göçmenler, teröristler, Müslümanlar ve elitistler olur.

Ülkeyi aniden değiştirebilecek şekilde, bir tür kurgulanmış veya sözde bir terör saldırısı ihtimalini de göz ardı etmemeliyiz.