ABD Başkanı Donald Trump, avukatı Michael Cohen’in ofisine FBI tarafından baskın yapılmasını “tam bir cadı avı” olarak nitelendirdi.

Twitter hesabından açıklamaya yapan Trump, “Avukat-müvekkil gizliliği öldü. Tam bir cadı avı ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

FBI, Trump’ın porno yıldızı Stormy Daniels’a, ilişkileri konusunda 130 bin dolar “sus payı” ödediği iddiası üzerine dün, Michael Cohen’in ofisine baskın düzenledi. Ofiste arama yapıldı ve mali kayıtlarla çeşitli belgelere el konuldu.

Washington Post gazetesi, soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Cohen’in banka dolandırıcılığı, elektronik sahtekarlık ve başkanlık kampanyasında bağış yasalarını ihlal etmek suçlamalarıyla sorgulanabileceğini yazdı.

Cohen’in avukatı Stephen Ryan ise baskının kısmen Özel Savcı Robert Mueller ve Trump’ın Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın atadığı Federal Savcı Geoffrey Berman’ın yönlendirmeleriyle düzenlendiğini söyledi. Ryan, arama emrinin kullanımının “tamamen uygunsuz ve gereksiz” olduğunu ve baskın sonucu koruma altındaki avukat-müvekkil görüşmelerine de el konulduğunu belirtti.

Stormy Daniels’ın avukatı Michael Avenatti ise Twitter’dan yaptığı açıklamada “FBI yetkililerinin gerçeğe ulaşmak için işlerini yapmasının cadı avı olmadığını” yazdı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi