ABD Başkanı Donald Trump, bazı Afrika ülkeleri ve Haiti'yi 'bok çukuru' olarak nitelendirdiğine dair iddialara "Irkçı biri değilim. Röportaj yaptığınız en az ırkçı insan benim" yanıtını verdi.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek, "Bu bok çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?" cümlesini sarf ettiği belirtilmişti.

Washington Post gazetesinin toplantıda bulunan milletvekillerine dayanarak duyurduğu haberde Trump'ın bu cümleyi Afrika ülkeleri, El Salvador ve Haiti'yi kast ederek kullandığı aktarılmıştı.

Trump, iddiaların ardından yazdığı Twitter mesajında "Toplantıdaki dilim sertti, ama kullandığım ifade bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti" demişti. Beyaz Saray'dan konuya dair yapılan ilk açıklamada ise bir yalanlamada bulunulmamış ve “Washington'daki bazı politikacılar başka ülkeler için mücadele yolunu seçmiş olabilir ama Başkan Trump her zaman Amerikan halkı için savaşacaktır” denilmişti.

Ancak Cuma günü, toplantıda bulunan Cumhuriyetçi Senatörler David Perdue ve Tom Cotton bir açıklama yaparak Trump'ın kullandığı kelimelerin tam olarak bunlar olmadığını iddia etmişti.

Trump'ın sözleri pek çok kesim tarafından "ırkçı" bulunarak kınandı. 54 Afrika ülkesi de Trump'ın özür dilemesini talep etti.

Kaynak: Evrensel