Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokrat aday Hillary Clinton'la girdiği başkanlık yarışını sürpriz bir şekilde kazanan Cumhuriyetçi iş adamı Donald Trump başkanlık yeminini etti.

Trump yeminin ardından yaptığı konuşmaya Barrack Obama'ya geçiş sürecinde sağladığı kolaylık nedeniyle teşekkür ederek başladı. Trump, tüm ABD vatandaşları olarak büyük bir ulusal tabanın parçası olduklarını belirterek "Ülkemizi yeniden yapılandıracağız ve dünyanın kaderine karar vereceğiz" dedi.

Trump'ın yemin törenindeki konuşması şöyle:

"ABD vatandaşları olarak şu anda büyük bir ulusal çabanın parçasıyız. Ülkemizi yeniden yapılandırıcağız. Uzun zamandır çok küçük bir zümre başkenten yönetimin meyvelerini topladı. Siyasetçiler zenginleşti, vatandaşlar fakirleşti. Önemli olan hükümeti hangi partinin kontrol ettiği değil. Önemli olan hükümetin halk tarafından kontrol edilmesidir. 

Artık değişim başlıyor. Ülkemizin unutulmuş erkek ve kadınları artık unutulmayacak. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir hareketin parçası olarak geldiniz."

Trump'ın yemin metni şöyle:

"ABD’nin başkanlık makamını sadakatle yürüteceğime ve elimden gelenin en iyisini yaparak ABD Anayasası’nı muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim.”

BEYAZ SARAY'DAN VEDA MESAJI

Beyaz Saray resmi Twitter hesabından "Evet yapabiliriz, evet yaptık. Son sekiz yılın bir parçası olan herkese teşekkürler" mesajı paylaşıldı.

WASHİNGTON SOKAKLARI KARIŞTI

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın yemin töreni öncesinde, Washington’da protestocularla polis arasında gerilim patlak verdi. Siyah kostümlü göstericilere polis gazla müdahale etmeye başladı.

Trump’ın göçmen karşıtı ve ırkçı politikalarını protesto eden, ‘Sınırlar yoktur’ ve “Irkçıları keniden korkutun” yazılı pankartlar taşıyan siyah giysili bir grup eylemciyle polis arasında çatışma çıktı.