Trump ile Macron Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yaptı. Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasında, iki liderin, hiçbir şeyin, Suriye'de IŞİD'in canlanmasını önleme hedefinden sapma yaratmaması gerektiğinde hemfikir olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'deki bazı Amerikan faaliyetlerini Fransa'ya devretme işaretleri verdiği dönemde, bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. 

Fransız cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 'iki liderin, hiçbir şeyin, Suriye ile Irak'ta IŞİD'in canlanmasını önleme hedefinden sapma yaratmaması gerektiğinde hemfikir olduğu' ifade edildi.

Fransız cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre Trump ile Macron, 'Suriye'de kapsayıcı siyasi geçiş süreci için birlikte çalışma konusunda da görüşbirliği içinde'.

Beyaz Saray'ın açıklamasında iki liderin IŞİD'i tümden yok etmenin yollarını ele aldığı belirtildi.

''İki lider IŞİD'in tümden hezimete uğramasını garantiye alma taahhütlerini konuştu'' denilen açıklamada, Macron ile eşinin 24 Nisan'da Beyaz Saray'a yapacağı ziyaretin de görüşüldüğü aktarıldı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamalarının ardından, Beyaz Saray Suriye'de IŞİD'le savaşın sona yaklaştığını duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bir açıklama yayımlayarak ''Suriye'de IŞİD'i yok etme misyonu hızla sona eriyor, IŞİD neredeyse tamamen yok edildi'' dedi.

ABD'nin Suriye'de kalan IŞİD unsurlarını yok etmekte kararlı olduğunu dile getiren Sanders, açıklamasında çekilme takvimine yer vermedi.

ABD'nin Suriye ile ilgili gelecek planlarını belirlemek için müttefiklerine danıştığını, fikir alışverişinde olduğunu belirten Sanders, ''Gelecek planlarıyla ilgili müttefiklerimize, dostlarımıza danışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü şunları söyledi: ''Bölgedeki ve ötesindeki ülkelerin, artı Birleşmiş Milletler'in barış için çalışmasını ve IŞİD'in bir daha ortaya çıkmamasını garantiye almasını bekliyoruz.''