ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcisi Brett Mcgurk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Şengal'de düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarının raporlarını incelediklerini ifade eden Mcgurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin, ABD ya da IŞİD'e karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden, Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz" dedi.

TSK’nın saldırılarını kaygıyla takip ettiklerini ifade eden Mcgurk, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını paylaştı:

"ABD gelişmeleri kaygıyla takip ediyor, ölümlere sebebiyet veren hava saldırısı IŞİD'e karşı kurulan koalisyon tarafından onaylanmamış ve koordine bir şekilde gerçekleştirilmemiştir. Türkiye’nin, ABD ya da IŞİD'e karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden, Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz. Endişelerimizi Türkiye Hükümetine de bildirdik. Yapılan hava saldırıları koalisyon tarafından onaylanmamıştır ve IŞİD'e karşı verilen mücadelede ortağımız olan Kürt Peşmergelerinin ölümüne sebep olmuştur. Irak sınırlarında yapılan askeri operasyonlar sırasında Irak halkının bağımsızlığını göz önünde bulundurması, hem Irak yönetiminin endişelerini dindirecek hem de IŞİD'ekarşı kurulan koalisyonun güvenini kazanacaktır."