Avustralya'da bir timsahın ağzında ceset kalıntıları bulundu. Polis, DNA testiyle kalıntıların bölgede kayıkla gezerken kaybolan 62 yaşındaki bir Avustralyalıya ait olup olmadığını inceleyecek.

Ülkenin kuzeyindeki Kakadu Ulusal Parkı’nda kayığıyla dolaşan Avustralyalının 4.7 metre uzunluğundaki timsahın saldırısına uğradığı tahmin ediliyor.

Kalıntılar, park bekçilerinin arama çalışmaları sırasında vurduğu iki timsahtan birinin ağzından çıktı. Cumartesi günü kaybolan adamın karısının, oğlunun ve gelininin de saldırı sırasında kayıkta olduğu belirtildi.

Polis memuru Andrew Hocking, “Ceset kalıntıları incelemeye alındı. Tanıklardan alınan ifadelerle savcılığa bir rapor sunulacak” dedi.

Uzmanlar, Avustralya’da havanın soğuk olduğu bu mevsimde timsah saldırılarının alışılmışın dışında bir durum olduğunu söylüyor.
Tuzlu su timsahlarının boyu 7 metre ve ağırlıkları da bir tondan fazla olabiliyor.

Avustralya’da timsahların sayısı, 1971 yılında koruma altına alınmalarından bu yana arttı. Hükümet, geçen mart ayında timsah avcılığına onay veren tasarıyı reddetmişti.

Avustralya polisi, Ocak ayında ülkenin kuzeyinde kaybolan 12 yaşında kayıp bir çocuğu ararken iki timsahı vurarak öldürmüştü. Geçen yıl Ağustos’ta doğum gününde nehirde yüzden bir Avustralyalı da timsah saldırısında öldü.