ABD'de HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de uzun yıllar boyunca beğeniyle izlenen efsane dizi The Sopranos'un ödüllü yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti.

Dizide canlandırdığı cinayete yatkın, depresif mafya babası Tony Soprano karakteriyle akıllarda yer eden Gandolfini, 51 yaşındaydı.

İtalya'nın başkenti Roma'da tatildeyken yaşamını yitiren Gandolfini'nin henüz resmi olarak açıklanmayan ölüm nedeninin kalp krizi ya da inme olabileceği ifade ediliyor.

‘O BİR DAHİYDİ’

"The Sopranos"un yaratıcı olan David Chase, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, "O bir dahiydi. Onu herhangi bir şekilde izleyen herkes bunu bilir. Zamanımızın ya da tüm zamanların en iyi aktörlerinden biriydi" dedi.

Susan Sarandon, Steve Carrell, Jimmy Kimmel, Olivia Wilde, Ricky Gervais, Kirsten Chenoweth gibi birçok ünlü isim de başta Twitter mesajları olmak üzere çeşitli kanallardan, Gandolfini'nin ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

SADECE SOPRANOS DEĞİL

Gandolfini, The Sopranos sayesinde isim yapsa da 20 yıllık bir kariyere sahipti.

Oyuncu dizinin öncesinde ve sonrasında 12 Angry Men, 8MM, The Man Who Wasn't There, All the King's men, Killing Them Softly, Zero Dark Thirty gibi birçok önemli yapımda rol almıştı.