Tel Abyad (Girê Spî) kent merkezindeki Mala Gel yakınlarındaki ana cadde üzerinde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirdi. Saldırıda 8 sivil yaşamını yitirdi, 15 yurttaş da yaralandı.

Sputnik’in aktardığına göre, PYD Tel Abyad sorumlusu Cudiyan Kurdo, IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda kent merkezindeki Mala Gel’nın (Halk Evi) hedef alındığını belirterek, şöyle konuştu: “Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre yedi kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralıları Tel Abyad ve Kobani’deki hastanelere kaldırdık. Üç yaralıyı da Türkiye’ye gönderdik.”

Olayla ilgili asayiş güçlerinin soruşturma başlattığını da ifade eden Kurdo, kentin giriş ve çıkışlarının kontrol altında olduğunu belirtti.

Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad’ın kontrolü 15 Haziran 2015’te IŞİD’den YPG’ye geçmişti. Rakka’ya 90 kilometre uzaklıkta bulunan Tel Abyad’ta Araplar, Kürtler, Türkler ve Ermeniler yaşıyor.

Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdiği ilk bilgilere göre, saat 10:20’de gerçekleşen saldırı sonucunda 8 sivil yaşamını yitirdi, 15 sivil de yaralandı.

(Kaynak: ANHA / Fotograf: Arşiv)