İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde görevli bir askerin, Taliban militanına ait cesedin yanında poz verirken çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

İlk olarak Live Leak adlı internet sitesinde yayımlanan fotoğrafların, Afganistan'daki İngiliz askeri üssü Bastion Kampı'na 2012 yılında düzenlenen bir saldırı sonrasında çekildiği belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı fotoğrafları geçen ay fark ettiklerini ve inzibatın olayı soruşturduğunu ifade etti.

Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki askerin ön cephe görevlerinden çekildikleri belirtildi.

Helmand vilayetindeki Bastion Kampı'na 2012 yılının Eylül ayında düzenlenen saldırıda iki ABDli deniz piyadesi öldürülmüştü.

Saldırıda İngiliz askerleri de yaralanmış, ABD ordusuna ait altı Harrier jeti tahrip edilmişti.

Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde görevli bir asker, iki farklı fotoğrafta bir militanın kanlı cesedi yanına diz çöküp başparmağıyla 'tamam' işareti yaparken görülüyor.


İngiltere Savunma Bakanlığı kaynakları, askeri kuralları ihlal eden bu tip davranışların hiçbir özrü olmadığını söylüyor.

İngiliz Kraliyet Kuvvetleri sözcüsü de, "düşman cesetlerine kötü muameleye karşı sıfır hoşgörü politikasını benimsediklerini" hatırlatıp olayın büyük bir ciddiyetle ele alındığını ifade etti.

Sözcü, olayın Kraliyet Hava Kuvvetleri inzibatı tarafından soruşturulduğunu belirtip "Şimdilik bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak uygun olmaz" diye konuştu. (BBC Türkçe)