17 Aralık tarihinde beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırılan ve 20 Aralık tarihinde Almanya’nın Berlin kentine götürülerek tedavi altına alınan Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Celal Talabani'nin yerine KYB’nin başına geçici olarak Xosret Resul getirildi.

Dün Süleymaniye’de toplanan KYB, meclis toplantısında Celal Talabani’nin kurduğu partinin kurucu üyelerinden Xosret Resul’ün partinin yeni genel başkan yardımcısı seçildiği kararı açıklandı.

KYB’nin 24 Aralık tarihinde yaptığı bir toplantıda bu kararı aldığı açıklanırken, aynı toplantıda partinin önde gelen isimlerinden Berham Salih, Mela Bextiyar, Ömer Fettah, Adil Murad ve Hekim Kadir’in hazır bulunduğu öğrenildi.

KYB’nin konu ile ilgili basına verdiği bilgide Xosret Resul’ün Celal Talabani’nin iyileşip göreve döneceği zamana kadar görev başında kalacağı belirtilirken, partinin genel sekreteri seçilen Resul’e partinin bütün üyelerinin yardımcı olmaları istendi.

Öte yandan 11 gün önce rahatsızlanıp beyin kanaması teşhisi ile hastaneye kaldırılan ve daha sonra özel bir uçakla Almanya'nın Berlin kentine götürülen Celal Talabani'nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.  (yuksekovahaber)