Başbakan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekerteri Celal Talabani’nin oğlu Kubad Talabani yarın yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili bir video mesaj yayınladı.

Rudaw'ın haberine göre, Kubad Talabani, yarın yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili yayınladığı video mesajda, “Tüm dünyanın gözü Kürdistan’da. Hep birlikte sandık başına gidelim” dedi.

"SANDIĞA GİDİP OYLARINIZI VERİN"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB)’nde yarın yapılması beklenen referanduma ilişkin Kerkük'te basın toplantısı düzenleyen Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resûl de, "Sandığa gidip oylarınızı verin" dedi.

ANF’nin haberine göre, Kosret Resûl Elî, "Kürdistan'ın şerefli halkı, Kerkük'ün direnişçi halkı, kahraman pêşmergemiz, bugün halkımız zor bir süreçten geçiyor. Halkımızı yarın sandık başına gidip oy kullanmaya çağırıyoruz. Hepinizin bağımsız Kürdistan için sandık başına gitmeye ve evet oyu vermeye davet ediyoruz" dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin önünde tarihi bir fırsat olduğunu söyleyen Kosret Resûl, "Tarihi bir fırsat halkımızın önündedir. Bu fırsatı kazanmalıyız. Halkımızın oylarını kullanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye, Irak ve İran yönetimlerinden referandumun yapılmaması yönünde gün boyu açıklamalar yapıldı.