Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun düzeldiği ve fizik terapiye başladığı belirtildi. YNK üst düzey yetkililerden Dr. Fuad Masum, Almanya'nın başkenti Berlin'de tedavi gören Talabani'nin sağlık durumunun düzeldiğini ve fizik tedaviye başladığını söyledi.

Dr. Fuat Masum, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) resmi internet sitesi Pukmedia'ya Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Talabani’nin tedavi gördüğü hastanede başka bir bölüme gönderildiğini belirten Masum şunları söyledi: "Bundan sonra Mam Celal'ın tedavisi hastanenin fizik tedavi bölümünde sürecek. Burada egzersizlerle daha iyi hareket etmesi sağlanacak. Onu ziyaret eden cumhurbaşkanlığı doktorlar heyeti Mam Celal'ın ayağa kalkabildiğini ve normal sandalyede oturabildiğini söyledi. Ayrıca eski danışmanı Dr. Abduletif Reşid, Mam Celal'ın kendisiyle sohbet ettiğini, hatta üç dilde konuştuğunu bize aktardı."

18 Aralık 2012 günü Bağdat'ta beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani, 20 Aralık'tan bu yana Almanya'nın önde gelen üniversite hastanelerinden Charité'de tedavi görüyor.

Ancak 4 Ocak günü Fransız Le Figaro gazetesi 79 yaşındaki Talabani’nin “klinik olarak öldüğünü” öne sürmüştü. Irak Cumhurbaşkanlığı bürosu gazetenin iddiasını yalanlarken, Cuma günü Berlin'den Güney Kürdistan'a dönen Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmed ise "Mam Celal'in durumu iyiye gidiyor, fakat bir süre daha dinlenecek" bilgisini vermişti. (ANF)