Krallıkla yönetilen Suudi Arabistan’ın sivri açıklamalarıyla bilinen Büyük MüftüŞeyh Abdülaziz el eş-Şeyh, bu kez kızların evlenme yaşıyla ilgili açıklamalarıyla dünya gündeminde.

 

Eş-Şeyh, Avustralya gazetesi The World Observer’a yaptığı açıklamada, kızların 10 yaşında bile evlenmeye hazır olabileceğini iddia etti. “Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor” diyen müftü, “Annelerimiz ve büyükannelerimiz 12 yaşına bile gelmeden evlendiler. Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar o yaşta dahi evlilik görevlerinin tümünü yerine getirebilirler” dedi.

 

MODERN İSLAM’DAN NASİP ALMAMIŞ

Daha önce, “Müslüman ülkelerdeki bütün kiliseler kapatılmalıdır” gibi sert açıklamalar yaparak Vatikan’ı ayağa kaldıran Eş-Şeyh’in açıklamaları, Batı’da yaşayan Müslüman bilim insanlarının da tepkisini çekti. Huffington Post’a konuşan Kuzey Carolina Üniversitesi’nden Omid Safi, “Şeyh’in sözleri, modern İslam’dan nasibini almadığını göstermektedir” dedi. Suudi Krallığı, evliliğe yaş sınırı getirilmesi için ulemayı ikna etmeye çalışıyor.(hürriyet)