Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin Arap Birliği olağanüstü toplantı kararı alırken, Suriyeli muhalifler, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi Başkanı Hasan Abdülazim başkanlığındaki heyete saldırdı.

KAHİRE - Arap Birliği önünde toplanan 100 kadar Suriyeli muhalif, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmek isteyen Suriyeli muhalif lider Hasan Abdülazim başkanlığındaki heyet üyelerini tartaklayarak Arap Birliği'ne girmelerine ve Genel Sekreter Nebil El Arabi ile görüşmesine engel oldular.

Hasan Abdülaziz, Haysam Menna ve Abdulmetin Mencune'den oluşan heyetin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından yönlendirildiğini iddia eden Suriyeli muhalifler, heyet üyelerinin basına açıklama yapmasını engellediler.



Heyete fiziki saldırıda bulunan protestocular, heyet üyelerini karga tulumba taksilere bindirerek Arap Birliği'nden uzaklaştırdılar.

Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi heyeti, olaydan bir süre sonra arka kapıdan Arap Birliği'ne gizlice sokuldu ve heyet Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüştü.

Arap Birliği genel merkezi önünde kamp kuran muhalifler ise Beşşar Esad aleyhine sloganlar atarak, Suriye'nin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınmasını istediler.

Arap Birliği, Suriye'deki olayların son bulması için bir plan hazırlamış, Suriye de bu planı kabul etmişti.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Suriye'deki şiddet olaylarından dolayı Arap Birliği, Suriye'nin söz konusu plan ile ilgili sözlerini tutmadığını açıklayarak 12 Kasım günü olağanüstü bir toplantı daha yapacağını ilan etmişti. (RADİKAL)