Suriye ordusunun üst düzey bir komutanı olan general Huseyin İssac'ın Şam yakınında yaşanan bir çatışmada öldüğü bildirildi.

AFP'ye bilgi veren sağlık servislerinden bir yetkili, ordu içerisinde hava savunma sistemini yöneten general Hüseyin İssac'ın Mleyha'da yaşanan çatışmalar sırasında yaralandıktan sonra kurtarılamadığını söyledi.

İssac, son üç yılı aşkın bir süredir yaşanan çatışmalarda öldüğü açıklanan nadir üst düzey elemanlardan biri oldu.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Müdürü Rami Abdul Rahman, rejimin hava savunma gücünün rolünün Amerika'nın olası bir saldırısına karşı koymak olduğunu ancak, bu savaşta silahlı gruplara karşı bataryalarını kullandığını belirtti. Abdul Rahman'a göre Suriyeli general Mleyha'da yaralandıktan sonra Pazar günü öldü.

Suriye rejimi haftalardır, Şam'ın güney doğusunda silahlı grupların elindeki önemli kalelerden biri olan Mıleyha'yı geri almaya çalışıyor. Mayıs ayı başında ordu ilerleme kaydederek Mıleyha'nın yarısını ele geçirdi ancak, Gözlemevi'ne göre silahlı gruplar 24 saat içerisinde bu alanları geri aldı.

Suriye ordusunun bu ilerleyişi, silahlı grupların özellikle Humus merkezindeki eski kent ile Lübnan sınırındaki yerleşim birimlerini kaybetmesi ardından geldi. (ANF)