Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı faaliyet gösteren Özgür Suriye Ordusu adlı örgüt her gün yeni eylemlere imza atıyor.

 

Görüntülerde Hama kentinde örgüt yol kenarına yerleştirdiği bombayı, Esed yanlısı Suriye ordusuna mensup bir subayın geçişi sırasında kumandayla patlatıyor.

 

Patlama sonucu subay ve yanındaki iki asker hayatını kaybediyor. Patlama anını saniye saniye kaydeden örgüt üyeleri, görüntüleri dağıttı. Görüntülerde patlama sonrası büyük bir duman çıkıyor. Ardından da yerdeki cesetler görünüyor.

 

Özgür Suriye Ordusu'nun mensuplarının büyük çoğunluğunu, Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'ndan firar eden asker ve subaylar oluşturuyor.

 

Kuruluşu, 29 Temmuz 2011 tarihinde duyurulan Özgür Suriye Ordusu, internet ortamında yayınladıkları videolarda Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini terk ederek kendilerine katılmaya çağırdı.

 

Tek amacı Beşşar Esed rejimini devirmek olan Özgür Suriye Ordusu, fiili bir askerî yardım almadığını iddia etse de Wikileaks tarafından ortaya çıkartılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) diplomatik belge sızıntısı haberlerine göre aralarında ABD, Fransa, İngiltere, Ürdün ve Türkiye'nin olduğu ülkelerin, Suriye'ye gizli görevlerle silahlı personel gönderdiği ortaya çıkmıştı.

 

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, Özgür Suriye Ordusu'na yardımda bulunmak istediklerini, Libya ise tüm gücü ile muhalif askerleri destekleyeceğini bildirdi. (Haberler.com)